Tábori beszámoló

Elhatároztuk, hogy az újjászervezett derecskei 961. számú Sztárai Mihály Cserkészcsapat életéről NAPLÓT vezetünk. Íme az első feljegyzés:

TÁBORI BESZÁMOLÓ: 2016. augusztus 11-14., Téglás, Angolkerti Erdészház udvara

2016 tavaszán újjászerveződött a derecskei 961. számú Sztárai Mihály Cserkészcsapat. A derecskei cserkészek a heti örsi foglalkozások mellett többek között már részt vettek kerékpár – és gyalogtúrán Derecske határában, illetve a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szervezett városi megemlékezésen is közreműködtek. A nyár csúcspontja a Magyar Cserkészszövetség IX. Észak-Alföldi Kerülete által szervezett Kerületi Kiscserkész Táboron való részvétel volt.

Derecskéről tíz kiscserkész utazott el szülői segítséggel egy Téglás közelében található erdő közepébe, ahol a szervezők által „megelevenedett” A.A. Milne Micimackó című regénye. A keretmesének köszönhetően minden kiscserkész a tábor ideje alatt a Százholdas Pagonyba érezhette magát. Találkozhattak Fülessel, Bagollyal, Micimackóval, Zsebibabával, Ürgével, Tigrissel, továbbá megismerhették a „tigrisek birodalmát” és új fejezeteket „írhattak” a regényhez, amelyeket életre is keltettek az esti tábortüzek mellett. Sok-sok játék, éneklés, métázás, közös feladatok teljesítése a Debrecenből, Nyíregyházáról és Derecskéről érkező cserkészeket közelebb hozta egymáshoz és új barátságok alapjait teremtette meg. A cserkészek Úrvacsorás Istentiszteleten is részt vehettek. A tábori programok híven szolgálták a cserkészet alapelveit:

Emberebb embert és a magyarabb magyart nevelni, miközben szolgálni Istent, Hazát és embertársainkat.

Nyulas Eleonóra, derecskei kiscserkész így összegezte a tábori élményeit:
Nekem a cserkész-játékok nagyon tetszettek. A második tábortűznek örültem a legjobban, amikor mindenki Tigriséknél volt, és feladatok vezettek hazafelé a sátrainkhoz.  

Török Ferenc, kiscserkész élménybeszámolója:
– Számomra a sátorban alvás tetszett nagyon. Jó volt, hogy találkozhattunk más cserkészekkel is, illetve cserkész-vezetőkkel. A tábor környezete is szuper volt. Már várom a következő cserkész programot.

Elmondható, hogy minden résztvevő derecskei kiscserkész rengeteg élménnyel és emlékkel gazdagodott a nyári cserkésztábor során. A résztvevő derecskei gyerekek névsora: Fodor Eszter, Nyulas Eleonóra, Antal Mónika, Antal Gábor, Szabó Ádám, Török Ferenc, Borbély Martin, Erdei Ruben, Erdei Lázár, Varga Kristóf.