Élménybeszámoló képekben

Szellő zúg távol, alszik a tábor. Alszik a tábor, csak a tűz lángol…

A derecskei cserkészek 2017-es nyári élménybeszámolói:

1. Június 10-én a katolikus gyülekezettel Mátraderecskén és Mátraverebély-Szentkúton jártunk. Köszönjük mindenkinek a lehetőséget, nagyszerű kirándulás volt. Számomra legjobban a mátraderecskei Népművészeti Ház tetszett.

2. A nyári szünet első napján, június 19-én rendhagyó örsi foglalkozáson vehettünk részt. Egészségügyi és elsősegély ismereteket szerezhettünk Lukács Pétertől, a Hajdú Speciális Kutató Mentő Egyesület vezetőjétől. A vakáció során senkinek nem kellett a tanultakat élőben alkalmaznia, de egy nagyon fontos témában lettünk jártasabbak.

3. Július 8-án, a tavaszi sikeres újonc próbatételt követően, sor került a fogadalomtételünkre. A próba helyszíneket Gerő István öregcserkész, Horváth-Móon István, az MCSSZ Országos Tanács tagja, és Hadházy Péter, az MCSSZ kerületi ügyvezető elnöke vezette. Gerő István a 961. számú Sztárai Mihály Cserkészcsapat öregcserkészeként a jelölteket cserkésztestvéreivé és csapattársává fogadta.

4. Nagy örömmel mentem kirándulni a Határtalanul program keretében, a július 10-16 időpontra a derecskei cserkészcsapatnak is sikerült bekerülni. Horvátországi magyarokkal táboroztunk közösen. Budakeszi mellé, Nagykovácsiba mentünk, kőházakban lettünk elszállásolva. Sok nagyszerű élményben volt részünk. Állatkertben, kalandparkban, skanzenben és strandon is jártunk. Az Országház megtekintése számomra felemelő érzés volt. A közös tábortűz is nagyon tetszett. A srácokkal való megismerkedés során sok barátság szövődött a hat nap alatt. – Szabó Ádám József, cserkész, Gímszarvas Örs

 

5. Július 17-27 között az ópusztaszeri erdőben került megrendezésre a Magyar Cserkészszövetség V. (Dél-Alföldi) Cserkészkerületének Bogáncs Örsvezető-vezetőképzésének nyári tábora. Derecskéről ketten vettünk részt (Maróti Anna és Maróti Mária) a táboron, ahol sikeresen megkaptuk az NLÁ (örsvezetői) nyakláncunkat is.

 

6. Augusztus elején részt vettünk a derecskei Természetbarát Táboron, ahol a derecskei cserkészcsapat örsvezetői cserkésznapot tartottak a lelkes táborozóknak. A gyerekek megismerkedhettek a cserkészettel, a csomózás technikájával, a cserkész egyenruhával, népdalokat tanulhattak, cserkész játékokat játszhattak és még egy igazi „cserkészes színháborúban” is részt vehettek.

7. 2017 augusztus 9-18-ig nagyszabású tíz napos cserkésztáborra került sor az Észak-Alföldön, amelyen a derecskei cserkészek is részt vettek. A Kerületi Nagytáboron több, mint 150 cserkész és kiscserkész táborozott együtt Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeiről. Rengeteg játék, mese, ének, Regös nap (különböző kézművességek, népi játékok, táncház), számháború, lovaskocsikázás, vizes program (evezés a Harangodi tavon), íjászat, lovasprogram, lelki nap és vadonlakó program színesítette a tábori napokat.

8. Augusztus végén Dr. Seres Géza bácsival találkozhattunk. A 102 éves egykori szem és belgyógyász orvossal, egykori cserkészparancsnokkal és Gerő István öregcserkésszel a nyári élményeinkről és a régi cserkésztáborokról beszélgettünk. Inspiráló volt a találkozási lehetőség és „Jó Munkát!” kívántak a derecskei cserkészcsapatnak.