Budai Orsolya

Budai Orsolya tanár,költő

1977. január 21-én született Kazincbarcikán. Gyermekkorában sokrétű érdeklődésének köszönhetően szívesen rajzolt, agyagozott, festett, bábokat varrt, verseket írt, hangfelvételeket készített, versmondó versenyekre járt, ahol szép eredményeket ért el. Középiskolai tanulmányait a Ságvári Endre Gimnáziumban végezte, ahol egy évig rajzfakultációra járt és időnként verseket is írt.

2000-ben felvételt nyert a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Antropológiai és Filozófiai Tudományok Intézetébe Kulturális- és Vizuális Antropológia szakra. Ezzel egy időben a Kazincbarcikai Városi Televíziónál kezdett dolgozni, mint szerkesztő, riporter és hírolvasó.

Diplomáját 2004-ben vette át, mint kulturális antropológia kutató és vizuális kultúra tanár. 2006-ban megszületett kislánya Blanka, majd 2010-ben egy hosszabb kanadai utazás segített meghozni a döntését az angliai évekhez. 2011-től 2016-ig férjével és kislányával Angliában éltek.

 

Ez az időszak hozta meg számomra azokat a mély felismeréseket, amiktől az alkotómunka intenzíven megindult az életemben. Spirituális tanulmányaim nagyban befolyásolták festményeimet, rajzaimat, s a mai napig ez a fő irányvonalam az alkotásban. A Bridgwater Collage-ban művészeti kurzusokon vettem részt, ami tovább segítette a fejlődésemet. Mindeközben az írás is jelentősebb szerepet kapott az életemben. Gondolataimról jegyzeteket készítettem, s verseket írtam a legmélyebb és emelkedő szakaszaimról, érzéseimről.- vallja magáról.

Jelenleg Debrecenben él családjával, ahol az alkotásnak és a segítő munkának szenteli az életét. Közösségi oldalakat vezet művészeti- és életmód témákban, verseket ír, és illusztrációkat készít.

Versei publikálását 2016-ban kezdte a Nyári zápor, felhőköntös, szellőtánc című internetes oldalán, valamint 2018 februárjában létrehozott weboldalán.

Főbb témái: spirituális témájú versek, leíró versek, szeretteihez szóló versek…

Eddig megjelent versei:

2014-2015:
Életvirág, Karácsony, Őszikép, Anyukámnak, Nagymamámnak, Apukámnak, Fénylő Csillag, Karácsonyi angyal, Lélektükör

2016:
Szőlőszemek zamata, Elemek ereje, Sötét árnyak, Nyáresti dal, Szendergés, Láthatón túl, Életfolyam, Világítótorony, Vonakodó, Pergő idő, Vágyak gömbje, Kristálycsend

2017:
Megsemmisülten, A holnap ígérete, Szeretet és gyűlölet, Illúzió, Vagyok, aki vagyok,

2018:
Ránc – románc, Látod-e?, Hiszek, Hálaima, Veled szárnyalok, Földi paradicsom, Szelek szárnyán, Altatódal – Az utolsó napsugár, A balkon rejtekénKöszönet, Átmenet, Nyugalom szigete, Békesség szigete, Csillagpalást, Végtelen körforgás

A Tanka János Irodalmi Kör honlapjára feltett munkájának egyike sem használható fel a neve, mint szerzői név feltüntetése nélkül semmilyen formában.

Elérhetősége: www.orsolyabudai.com

A videók a YouTube-on: orsolya.fbudai

Facebook:

Shoya Illustration

Nyári zápor, felhőköntös, szellőtánc